Conference Summer #1
Latter, 7 juni 2018, 17.00

SHE  Conference Summer #1

VI FEIRET SKAPERKRAFT, INNOVASJON, ENDRING OG HÅRETE MÅL

Å skape endring krever mot. Det å gjennomføre og være med på en endring krever tålmodighet og kraft. Det å stå i stormen når det blåser som verst er tøft, men å drive omstillinger krever handling og ekte lederskap.
Det er mange ulike utfordringer man må kunne håndtere for å oppnå suksess og lede andre og seg selv.
Og for å oppnå noe stort, må man sette store og hårete mål, og ha vilje og kraft til å gjennomføre hele veien..
Vi samlet sterke ledere, innovatører og mennesker som både har oppnådd mye og har vært ute i hardt vær, og som delte sine erfaringer om hvordan man skal håndtere begge deler godt.

Foredragsholdere

team-image

Tine Widerøe deler tiden sin mellom rollen som rektor ved Westerdals Oslo ACT og som direktør ved Høyskolen Kristiania, i overgangsfasen mens de to skolene slår seg sammen. Hennes akademiske bakgrunn er fra utdanning og ledelse. Hun har en mastergrad i utdanningsledelse fra UiO og en bachelor i bedriftsledelse fra BI.<br /> Vibecke Osfoss har bakgrunn fra design, kommunikasjon og merkevarebygging. Vibecke har jobbet åtte år i et kommunikasjonsbyrå med fysiske installasjoner og internkommunikasjon i bedrifter, samt sju år på Westerdals. Hun har sin utdannelse bl.a fra University College London, Central Saint Martins College of Art and Design, London, samt UiO. Hun driver også sin egen kjolebutikk.

team-image

Anita bruker mesteparten av tiden sin som CEO og medgründer i Iris.ai, som bruker AI og blockchain-teknologi for å demokratisere vitenskap. Hun er også i fakultetet til Singularity U Nordic, og medlem av styret i skipsdesignselskapet Ulstein. I tillegg er hun mentor for startups hos Katapult. Hun er en ettertraktet foredragsholder, med Iris.ai, AI, blockchain, og teknologi og vitenskap generelt som viktige temaer.

team-image

Suzann ``Tutta`` Pettersen er Norges mestvinnende golfspiller gjennom tidene. Hun har vunnet 21 internasjonale turneringer, og 2 LPGA major-turneringer. Hun har vært med på Europas lag i Solheim Cup 9 ganger.<br />

team-image

Vibeke har en bachelor i ledelse og international business, samt full styreutdanning fra BI. Hun har også tilsvarende en bachelor i matematikk og fysikk fra UiO, og holder nå på med en lektorgrad i matematikk og fysikk ved UiO. Til daglig er hun gründer og leder av House of Math AS som er Norges største privatundervisningsbedrift. Hun har også utviklet prosjektet #ViTarAnsvar, der næringslivet er med på å sponse leksehjelp i matematikk og har skrevet flere mattebøker. Fængsrud har sitt eget forlag House of Math Publishing, men gir også ut bøker på Kagge forlag. I tillegg blogger hun under navnet Mattedama som kommentator for Nettavisen.

team-image

Marit Strømøy er verdens eneste kvinnelige Formel 1 fører i båt. Hun ble historisk i 2015 da hun som første kvinnelige utøver i noen internasjonal toppklasse i motorsport, vant en VM-runde. I en verden dominert av menn og statseide team, kjemper Marit om pallplasser mot alle odds. I tillegg jobber hun som artist og har blant annet vært med i Melodi Grand Prix og Beat for Beat.

team-image

Yvonne Fosser har globalt hovedansvar for HR, kultur og kompetanse i Innovasjon Norge. Fosser er en av Norges mest fremtidsorienterte HR-ledere, med fokus på endringsledelse, ansattengasjement, ansattrelasjoner og lederskapsutvikling. Hun har kompetanse innen organisasjonsutvikling og endringsprosesser.

team-image

Ida er partner i investeringsselskapet Nordic Impact og medgründer av Katapult Future Fest. Hun var også med på å grunnlegge Jenter Koder. Ida er utdannet innen filosofi, historie og pedagogikk, og har dermed en menneskeorientert tilnærming til teknologi, og hvordan teknologier kan brukes til å løse komplekse samfunnsproblemer.<br />

team-image

Dora Thorhallsdottir er utdannet lærer, journalist og familieterapeut. Hun er gründer og daglig leder på Relasjonssenteret AS, er en etterspurt foredragsholder i næringslivet, og på samme tid er hun standup komiker! Hun hadde braksuksess med showet «Det var ikke sånn det skulle bli..» i 2013, som gikk for fulle hus på Latter i to år. Dora er også spaltist i Kamille og flittig brukt som relasjonsterapeut, i God Morgen Norge, i P1 og P4. Hun har også Relasjonspodden sammen med Kjersti Idem.

team-image

Jeg heter Mina, er fra Sandefjord, er 17 år og går i 2. klasse på musikklinja på Sandefjord videregående, der jeg har piano som hovedinstrument. Jeg har holdt på med musikk så lenge jeg kan huske; piano, trombone i korps og sang. Det er spesielt låtskriving og jazz som er min lidenskap. I det siste har jeg hatt min aller første solokonsert, og spilt inn en EP der jeg jeg spiller og synger. Den ligger på Spotify og heter Bösendorfer. Jeg holder også på med å spille inn min andre ep. Til sommeren skal jeg på et sommerkurs med Berklee college of music, som ligger i Boston, og drømmen er å studere musikk der etter videregående.

team-image

Anders jobber som partner i Arkwright Consulting og er samtidig partner i inkubatoren Arkwright X, som han var med å starte i begynnelsen av 2017. Han har lang erfaring som strategisk rådgiver innenfor vekst, re-organisering og forbedringsprogrammer for noen av Skandinavias største bedrifter. Ved siden av konsulentlivet er Anders en aktiv startupinvestor samt co-founder og styreleder i Spacemaker.AI, som har vokst fra 2 til 25+ ansatte på under et år.

team-image

Christina Aas er medgründer og daglig leder av Science `{`&`}` Technology AS, et teknologiselskap som leverer innovative applikasjoner for å hente verdi ut av store sensor datasett (satellitt, fly og droner). har en bachelorgrad fra NTNU innen fysikk og en mastergrad fra det tekniske universitetet i Delft innen Aerospace Engineering. Christina ble i 2015 utnevnt til en av de 100 fremste unge lederne i landet. I 2016 ble S&T valgt til 5. beste Gasellebedrift i Oslo. Christina er også rakettingeniør (var med og tok høyderekorden i Europa i 2009 for amatørraketter), og har vært programleder på NRK og Discovery Channel.

team-image

Kjersti Idem har 20 års erfaring fra ulike former for kommunikasjon. Hun har tilbrakt utallige timer bak og foran spaker og kameraer. De aller fleste av disse timene som programleder i Radio 1, TVNorge og P4. De sist 10 årene har hun fordypet seg i yoga, og er yogalærer og har drevet sitt eget yogastudio. Hun utdanner seg til Relasjonsterapeut, og driver podcasten Relasjonspodden sammen med Dora Torhallsdottir.

team-image

Tor Haugnes er en utradisjonell foreleser i fagene økonomisk historie, etikk og samfunnsansvar. Tor har ansvar for entreprenørskapsutdanningen på BI og jobber for og tror på at entreprenørskap kan læres. Han er en selvutnevnt flammekasterpedagog! Så får vi se om han klarer å få fyr i SHE-forsamlingen.

team-image

Jon Christian Thaulow er partner i advokatfirmaet BAHR. Han har lang erfaring med større transaksjoner og restruktureringer innen fornybar energi og oljebransjen, blant annet for Aker-gruppen, Hafslund og E-CO. Han er BAHRs hovedkontakt for samarbeidet med Arkwright X, og bistår flere oppstartsselskaper med selskapsrett, kapitalinnhentning og strategiske spørsmål. Jon Christian Thaulow har også erfaring med styreverv i teknologibedrifter.

Program

17:00
Musikk fra Mina Nystad
17:08
Innledning ved konferansier Kjersti Idem
17:13
Dora Thorhallsdottir, Komiker og relasjonsterapeut - Si til deg selv at du er bra og gi litt faen
17:23
Tor Haugnes, Professor ved BI - Hvordan skape engasjement og motivasjon for læring?
17:43
Yvonne Fosser; HR-direktør, Innovasjon Norge – Det å planlegge en omstilling er enkelt. Det å gjennomføre en omstilling er verre. Hvordan øke sannsynligheten for å lykkes?.
17:53
Suzann Pettersen, Norges fremste golfspiller - Hvordan tenke stort, sette seg mål og bli verdensmester.
Pause
18:40
Vibeke Gwendoline Fængsrud, kjent som "Mattedama" - Øvelse og trening gjør mester!
19:00
Intervju med de råeste Tech-gründerne, om ambisjoner og hvor de er om 5 år. Christine Aas; Anita Schøll Brede, Ida Faldbakken - med Anders Kvaale fra Arkwright
19:15
Vibecke Osfoss og Tine Widerøe, Westerdals ACT - Hvordan stå støtt når det blåser som verst, og ta støyten!
19:25
Jon Christian Thaulow, Partner i BAHR - Hvordan bygge kunnskapsbedrift .- og tørre å jobbe i team
19:35
Marit Strømøy, Formel 1-kjører på sjøen - Rå kraft bidrar til suksess!

Sponsorer

Coca-Cola, Arkwright, Danske Bank/The Hub og Empefire er våre samarbeidspartnerne .