Foto: Kimm Saatvedt / SHE

Susanne Kaluza til SHE

Susanne Kaluza skal jobbe med likestilling på heltid. Nå blir hun ny daglig leder i SHE, mens Camilla Hagen Sørli går inn som styreleder. Sammen med gründer Heidi Aven vil de bedre kjønnsbalansen i norsk næringsliv. 

– Målet er å skape endring. Først i Norge og så globalt. Rekrutterer du hovedsakelig fra den ene halvdelen av befolkningen miste du utrolig mye relevant erfaring og kompetanse, sier ny daglig leder i SHE Susanne Kaluza.
Hun har lang erfaring fra å jobbe med likestilling som rådgiver for samfunnsansvar i Trigger, redaktør i Kvinneguiden og initiativtaker til en rekke kampanjer, deriblant Gå for Sumaya, Kryss Kvinner Inn, Sunn Fornuft-plakaten og kampen mot reservasjonsretten. For arbeidet sitt har Kaluza blant annet blitt kåret til Årets Kvinnelige Medieledertalent av Medienettverket, en av Norges 10 fremste ledertalenter av E24 og Årets Meningsbærende redaktør av Redaktørforeningen.
Mangfold er verdifullt
– Vi hadde over 60 søkere til stillingen, men Susanne var drømmekandidaten. Hun har en unik innsikt og kompetanse og med en uredd stemme innenfor feltet. Susanne tenker stort, men samtidig realistisk og er en motiverende og målrettet leder med et engasjement som smitter. Som mor til tre barn har hun i tillegg en enorm kapasitet jeg beundrer, sier Camilla Hagen Sørli.
Hun går nå inn som styreleder i SHE. Hagen Sørli arbeider til daglig som markedssjef i PRG Group, ved siden av er hun blant annet styreleder og medeier i Canica AS og styremedlem i Komplett, Jernia og the Well.
– Verden har ikke råd til å bare bruke halvparten av hodene. Som eier og investor er jeg opptatt av å jobbe for økt mangfold innenfor våre bedrifter. Vi har ansvar for tusenvis av arbeidsplasser og skal forvalte, men også videreutvikle selskapene vi eier for framtiden. For å kunne være en attraktiv arbeidsplass der det er lik mulighet for en spennende karriere for både kvinnelige og mannlige talenter må vi rekruttere med mangfold. Selv om vi i Norge er bedre enn mange andre land på likestilling er vi langt fra i mål, og jeg gleder meg til å jobbe videre sammen med Heidi og Susanne for å skape enda større ringvirkninger, sier Hagen Sørli.
Sterk vekst
Seriegründer Heidi Aven startet SHE i 2014 med en 8. mars-konferanse i Oslo for kvinner i næringslivet. På få år har Aven bygget SHE til å bli et helt økosystem av konferanser, studieturer, mentorordninger og kompetansehevende programmer for å fremme å få frem flere kvinnelige ledere, gründere og investorer.
– Vi ønsker å måle og motivere norsk næringsliv til ikke bare å snakke pent om likestilling, men faktisk levere på det, sier Aven.
For selv om det finnes mye gode intensjoner i norsk næringsliv, er det behov for mer kunnskap og aktiv handling.
– Per i dag er 7 prosent av norske toppledere kvinner på ASA nivå, 16 prosent på AS nivå, 14 prosent av aksjeverdiene på Oslo Børs eies av kvinner og 20 prosent kvinnelige gründere. Hvis utviklingen går i samme takt oppnår vi først noe som likner kjønnsbalanse om hundre år. Det er disse tallene vi i SHE skal bidra til å flytte, sier Kaluza.
Konkret verktøy for selskaper
Våren 2018 lanserte SHE i samarbeid med konsulentselskapet derfor EY SHE Index, som hvert kvartal skal måle likestillingsnivået i bedrifter etter en rekke parametre. Så langt har 25 av Norges 50 største bedrifter blitt med.
– Vet du ikke hvor du er i terrenget, blir det vanskelig å nå mål. Vi er glade for den positive mottakelsen SHE Index har fått så langt og jobber nå med å forbedre den ytterligere blant annet ved bruk av kunstig intelligens. Målet er at den skal bli et konkret og nyttig verktøy for næringslivsledere både i norske og internasjonale selskaper, sier Aven.
Reiser til Silicon Valley
Kaluza begynner i jobben 15. august.
– Jeg føler meg sjukt priviligert som får jobbe med det jeg brenner for sammen med så dyktige folk. Første stopp blir Silicon Valley der SHE arrangerer en studietur for kvinner som ønsker å lære mer om vurderings-, investerings- og eierskapsprosessene i tidligfaseselskaper. Så vil jeg bruke høsten på å rekruttere flere til teamet, vi skal skape en bærekraftig plattform for videre drift, et aktiv samfunn som kompetansehever enda flere kvinner blant annet gjennom å arrangere studieturer til steder som Silicon Valley og levere en likestillingsindeks som skaper positive ringvirkninger også utenfor landegrensene, sier Kaluza.
– Jeg har sjelden gledet meg så mye til å bli ferdig med sommerferien!
No Comments

Leave a Reply